Acura Fill

Afvullen - Sluiten - Etiketteren
Bemonsteren & Laboratorium

Half-automatische Etiketteerders

BenchMAX by Great Engineering
> Professionele Electrische Labeler - Full option etiketteerder

De BenchMAX is de grote broer van de BenchMARK en de meest performante machine in ons gamma van desktop labelers. Dit toestel is standaard voorzien van alle opties om professioneel en aan hoog tempo etiketten aan te brengen op cilindrische flessen / recipiënten, ook wanneer deze een relatief onconventionele vorm hebben: licht ovaal, licht conisch of met afgeronde hoeken. 

Het frame van de BenchMAX is 60mm breder dan de BenchMARK: hiermee kunnen etiketten tot 230mm breedte worden gekleefd (Standaard BenchMARK = max. 170mm). Het toestel is standaard uitgerust met een optisch oog waardoor de etiketten tot op de millimeter nauwkeurig op 1 plaats worden gekleefd. Startknop/startpedaal (A°en 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Compact en draagbaar: gewicht: 30 kg

Afmetingen: 55cm x 50cm x 35cm
Zeer stevige constructie: RVS en aluminium
Elektrisch: starten door drukknop of pedaal
Makkelijk in te stellen en te onderhouden
Geschikt voor: 1 of 2 etiketten per fles,
transparante of rondom-etiketten (wrap-around).

Flesdiameters: van 10 mm (*) tot 140 mm (*) met SCA accessoire ook voor 10-55 mm
Maximale Etiket hoogte: 230 mm 

Kan ook gecombineerd en gekoppeld worden met in-line printers van bekende merken

Etiketteren van Bierflesjes

Als introductie en eerste demo: een makkie voor de BenchMAX etiketteermachine: etiketteren van bierflesjes. 

Door de eenvoudige opbouw en afstelling van de machine kan men in no-time starten met produceren en etiketteren.

Etiketteren van Wijnflessen

De etiketteermachines van Great Engineering werden oorspronkelijk ontworpen voor de bier- en wijnindustrie: Stickeren van wijnflessen is dus  een standaard operatie: 

In deze video wordt het electronische oog gebruikt om een kwaliteitslabel precies in de rechterbovenhoek van het voorste label te kleven

Productielijn voor Whisky

Een complete productielijn voor Whisky :
Bij Chivas Regal in Schotland worden 8 GE BenchMAX etiketteerders bevoorraad door een loopband. In deze distilleerderij worden veel verschillende Whisky blends gebotteld: elk heeft z'n eigen fles en de etiketten moeten op een exacte plaats aangebracht worden. Hoge productie met behoud van flexibiliteit.
 

Automatic Attachment:

De machine kan op verschillende manieren geactiveerd worden:
  • Aandrukken van bovenste roller/handvat
  • Indrukken van de blauwe paddestoelknop
  • Aantikken van het voetpedaal.
Bij de laatste 2 mogelijkheden daalt de bovenste arm automatisch neer om de fles aan te drukken. De druk is regelbaar dmv een kartelschroef

Exacte label-positionering:

Dankzij de elektronische sensor kunt u etiketten op een exacte, door uzelf bepaalde plaats kleven: belangrijk bij dit is interessant voor flessen met ingegoten vormen, bij overlabeling of bijvoorbeeld blikken waarbij de lasnaad onzichtbaar moet blijven. In deze video wordt de ongelooflijke nauwkeurigheid van dit systeem gedemonstreerd. 
 

Adapter voor kleine cilinders:

De SCA (= Small Container Adapter) laat u toe om ook cilindertjes met kleine diameters vanaf 8 mm te etiketteren op de BenchMAX: Het systeem bestaat uit een extra aangedreven rolletje. De SCA kan gemonteerd worden voor kleine recipiënten en weer verwijderd worden voor gewone flessen of potten. 

labelen van Injectiespuiten en pharma vials 

De BenchMAX kan snel aangepast worden voor het etiketteren van medische spuitjes (voor injectienaalden / syringes), vials, proefbuisjes, pathologische kits, stiften en vele andere kleine cilindervomige recipiënten met een diameter van slechts 10 mm.