Acura Fill

Afvullen - Sluiten - Etiketteren
Bemonsteren & Laboratorium

BenchMATE Accessoires & onderdelen

De Benchmate is in standaard uitvoering reeds een veelzijdig apparaat. Iedere etiketteer opdracht stelt echter eigen specifieke eisen en voor sommige projecten zijn er extra accessoires nodig om de machine in staat te stellen ook met afwijkende specificaties goed te stickeren:

1./ Aluminium T-track profiel (= Basis)

Dit s de basis voor de montage van verschillende accessoires op de BenchMATE: Het profiel wordt dwars in het frame ingebouwd, net achter de blauwe roller. In de gleuven zitten speciale glijmoeren waarmee de accessoires kunnen bevestigd worden. Het T-track profiel kan bij een machine - gemonteerd - of los geleverd worden - of in combinatie met een accessoire (zie onder).

Bij nieuwe apparaten kan het profiel gemonteerd meegeleverd worden maar het kan ook naderhand als aftermarket-part worden besteld. Voor de montage moeten 2 openingen geboord worden in de beide frame-platen. In de montagekit zitten alle noodzakelijke onderdelen én een boor-sjabloontje.

U kunt dit ook door Acurafill laten uitvoeren

2./ Aandrukrol (= voor lichtgewicht flessen)

Lege flessen zijn erg lastig te etiketteren zonder hulpmiddelen: door het lage gewicht van de fles heeft het label de neiging om de fles weg te duwen van de rol. Dit is ook het geval bij erg kleine flesjes of buisjes. De oplossing is dan om een extra aandrukrol te voorzien:

De extra rol houdt de fles op z'n plaats. Het mechanisme is op een profiel geplaatst en kan verschoven worden voor correcte positionering. 

Dit systeem kan bij de machine besteld worden (gemonteerd) of als field-fix kit achteraf gemonteerd worden: alle onderdelen zijn meegeleverd maar u moet wel 2 gaten boren in het aluminium frame van uw machine.

3./ Extra Flessen-Aanslag (=Voor afwijkende rolwikkeling)

In sommige gevallen moet de fles op een ander punt gepositioneerd worden dan oorspronkelijk voorzien werd door Great Engineering. Wanneer de rolwikkeling van uw etiketten niet correct is moeten de flessen "omgekeerd" in het frame geplaatst worden: ook dan is de Bottlestop nodig:

De aanslag bestaat uit een U-vormig aluminium profiel met een stelschroef in Nylon. Voor de bevestiging van de alu-aanslag kan de montage-schroef en cilinder van de naald voor 2e etiketten gebruikt worden.


De nylon stelschroef heeft een bolle kop als referentie-aanslagpunt: de schroef kan in de hoogte en in de diepte ingesteld worden en door middel van de vleugelmoer geborgd worden.


U kunt vervolgens uw flessen met de dop naar de rechterkant labelen: dit is nodig wanneer de rolwikkeling van uw etiketten "omgekeerd" is

4./ Flesaanslag op maat

Sommige flessen hebben een bodem met inkepingen, gietnaden of andere vormen. Deze vormen blijven soms haken tijdens het etiketteren: dat geeft uiteraard slechte resultaten.

Om de fles stabieler te laten draaien of om een duidelijker aanslagpunt te krijgen kunnen deze flessen-stop schijven een beter resultaat geven.

Te monteren op de extra flessen-aanslag 3./

5./ Inklem-kooi (=voor brede/platte potjes)

Recipiënten met brede basis en geringe hoogte hebben de neiging om onstabiel op de rollen te draaien: Het etiket voor dergelijke potjes of blikjes is een smal lint en 1/10 mm afwijking is funest:

Om deze smalle potjes of blikjes te stabiliseren is een inklem-kooi beschikbaar: de positie van de kooi is instelbaar dankzij het T-track profiel. 


Het gebruikte recipiënt is bepalend voor de breedte van de kooi: er wordt één set correcte afstandsbusjes met de kooi meegeleverd. Afstandbussen zijn ook apart leverbaar voor andere recipiënten