Acura Fill

Afvullen - Sluiten - Etiketteren
Bemonsteren & Laboratorium

Vragen over verpakken

Vergelijking BenchMATE-Compact HC

Posted by aimedemoor on January 4, 2016 at 12:30 PM

Er is een gevoelig prijsverschil tussen de BenchMATE en de Compact serie: Beide toestellen zijn ontworpen voor het labelen van cilindrische objecten, maar wat verklaart nu het verschil in prijs?


BenchMATE Compact HC-6             Compact HC-8

1.Frame: Aluminium Kunststof HDPE            Kunststof HDPE

2.Kleur: Zwart geëloxeerd Wit (zwart *)                  Wit (zwart *)

3.Rollers: Blauw rubber Metaal                           Metaal

4.Aandrijving: Direct Indirect                          Indirect

5.Leeg papier: Uitwerpsysteem Opgerold                        Opgerold

6.Labelrol: Zonder cups 76mm cups                    76mm cups

7.Ribbelfles: Instelbaar Optioneel (*)                   Optioneel (*)

8.Tapse fles: Niet mogelijk Optioneel (*)                   Optioneel (*)

9.Kleine fles:          BenchMATE-plus            HC-6 XS                         Optioneel (*)

10.XXL flessen:     BM Wide-Body                Niet mogelijk                   versies: XL / XXL

(*) Mogelijk maar optioneel


Verklaringen:


1. Frame:

De BenchMATE heeft een frame van Gëloxeerd aluminium en RVS beslag terwijl de Compact HC machines opgebouwd worden uit slagvast HDPE plastic. Het beslag van de Compact HC is in aluminium en gecoat staal.


2. Kleur:

BenchMATE wordt alleen in zwart geleverd. Compact HC wordt standaard in Wit HDPE geleverd maar kan optioneel ook in zwart HDPE verkregen worden


3.Rollers:

Hiermee worden de steunrollers bedoeld: deze zijn bij de BenchMATE in soepel (blauw) rubber en deze kunnen ingesneden worden (zie punt 7.) De aandrijfroller is rood geëloxeerd Aluminium en voorzien van rubber O-ringen voor betere tractie. Compact HC toestellen hebben alleen steunrollers zonder directe aandrijving. De rollers van de Compact HC zijn in gecoate staal uitgevoerd en voorzien van 2 kogellagers.


4.Aandrijving:

Bij de BenchMATE wordt de fles of pot DIRECT aangedreven: d.w.z. dat de zwengel direct de fles doet draaien en tegelijk het etiket afwikkelt. Dit geeft totale controle op het labelen en daardoor kunnen ook sommige licht ovale vormen gelabeld worden (een test vooraf wordt altijd aanbevolen!). Compact HC heeft slechts indirecte aandrijving: de zwengel wikkelt alleen het etiket af: de fles draait passief mee.


5.Leeg papier:

De lege papierdrager wordtbij de BenchMATE automatisch uitgeworpen aan de voorkant. Bij Compact HC wordt het papier om de aandrijfas gewikkeld en na het etiketteren moet het papier van deze as afgehaald worden (door afrollen of afsnijden)


6.Labelrol:

Bij de Compact HC moet de stickerrol d.m.v. cups van 76mm vastgezet worden in de machine: deze plastic cups glijden in de kartonkern die in het midden van de etiketrol zit. Voor afwijkende centrale kartonkernen kunnen speciale assen en cups besteld worden (optioneel). De  BenchMATE heeft een klemssysteem waarbij de rol niet op een as moet worden vastgezet: de diameter van de kartonkern is dus van minder belang maar we raden aan om de koker niet te klein te nemen.


7.Ribbelfles:

Met ribbels wordt bedoeld: delen die verder uitsteken dan het vlak waarop de sticker moet gekleefd worden. Dit kunnen ribbels zijn in de fles maar ook deksels kunnen breder zijn dan de diamater van de fles. Bij de BenchMATE kan hiervoor de rubber roller (punt 3.) eenvoudig op maat gesneden worden. Bij Compact HC is dit alleen mogelijk met (stalen) rollers die aan de maat v.d. fles zijn aangepast. Ook de afpelplaat wordt dan ingesneden: dit werkt goed maar een dergelijke aangepaste machine is iets minder universeel inzetbaar wat types en afmetingen van flessen betreft 


8.Tapse fles:

De BenchMATE kan in principe alleen 100% cilindrische flessen aan. Voor Compact HC werden accessoires ontwikkeld om licht conische flessen te labelen (onder voorbehoud van tests)


9.Kleine flesjes:

Voor het labelen van heel kleine cilindertjes of flesjes (vanaf 12mm diameter) is de BenchMATE-plus beschikbaar: deze versie is uitgerust met een bovenste aandrukrol en een extra steunrol (aangedreven). Bij de Compact HC serie is de versie Compact H-6 XS in staat om deze kleine recipiënten te etiketteren.

10.Grote tot zeer grote recipiënten:

BenchMATE is beperkt in de breedte (max etiket breedte = 175 mm): de flessen mogen langer zijn maar dat moet per project bekeken worden. De Compact HC-8 is in versies beschikbaar tot een breedte van 300mm maar ook hier moeten de mogelijkheden individueel bekeken worden


Conclusies:


De BenchMATE is door de bouwwijze en z'n extra's (uitwerpfunctie, makkelijker montage van de rol, insnijdbare rubber roller...) een professioneler apparaat dan de Compact HC serie die iets minder gesofistikeerd is uitgevoerd. Een BenchMATE zal beter geschikt zijn voor zware productie omgevingen en gebruik door verschillende operatoren (waarvan de ene al wat zuiniger is op het materiaal dan de andere). Beide systemen overlappen mekaar gedeeltelijk wat betreft de applicaties maar Indien de benchMATE geschikt is voor uw verpakkingen en uw budget genoeg ruimte heeft voor dit duurdere toestel dan is dit uw beste keuze.


De verdiensten van de Compact HC liggen behalve in z'n aantrekkelijke prijs voor startende ondernemingen ook in de mogelijkheden om aangepast te worden aan uw specifieke fles of etiket. Niet alles is zonder meer mogelijk maar er zijn versies verkrijgbaarvoor: extra grote recipiënten, tapse flessen of potten, potten met uitstekende componenten, lichtgewicht flessen, kleine flesjes enz...


Raadpleeg ons via de contactpagina voor advies alvorens tot aankoop over te gaan.

ACURAFILL


Categories: Etiketteren

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply ton otten
5:46 AM on November 19, 2020 
Goedemorgen,
Is de benchmate geschikt voor flessen met een diameter van 50-55mm?
Met vriendelijke groet
Ton Otten