Acura Fill

Afvullen - Sluiten - Etiketteren
Bemonsteren & Laboratorium

Vragen over verpakken

investeren in handtoestellen Nuttig of niet?

Posted by aimedemoor on October 27, 2011 at 8:10 AM

"Wat is het nut van afvullen met een handbediend toestel? ik moet nog steeds zélf pompen"


Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door mensen die met allerlei primitieve middelen hun product in een flesje proberen te krijgen en daar eigenlijk tegenop zien omdat hun methodes tijdrovend zijn terwijl de aantallen verder stijgen. Iedereen wil natuurlijk het liefst een automatisch systeem (electrisch of pneumatisch) dat het werk helemaal uit handen neemt maar die systemen vergen flinke budgetten. Handbediende afvulapparaten bieden dan een goed alternatief omdat deze in verschillende prijsklassen aangeboden worden.


Bij een handbediend toestel moet de gebruiker inderdaad zèlf nog een pompbeweging uitvoeren. dat klopt! Maar wat deze apparaten véél beter kunnen dan mensen is correct afvullen en snel afvullen:

 1. Precies / correct afvullen

  Het product moet uiteraard steed in in een bepaald volume (milliliters ml of cc) afgevuld worden. Te weinig in de fles of pot en u krijgt ontevreden klanten (of zelfs problemen met inspecties als u bijvoorbeeld alcoholische dranken verkoopt), maar te veel product in de fles kost u geld want de klant betaalt slechts voor het volume wat op de verpakking staat.

  Geen enkele van de "huismiddelen" en vernuftige constructies die we bij startende ondernemers gezien hebben geeft de zekerheid dat alle verpakkingen steeds hetzelfde volume bevatten. Dat komt omdat er te veel af hangt van de persoon die het werk uitvoert: Geen mens is in staat om bij het vullen van grote aantallen verpakkingen z'n concentratie urenlang op hetzelfde peil te houden, vooral niet als er ook nog doppen op de flessen moeten komen, etiketten geplakt, doosjes gevouwen enz.. Altijd gaat er wel wat mis!

  Een goed handbediend afvultoestel daarentegen geeft u de zekerheid dat het volume wat in de fles afgevuld wordt altijd hetzelfde is: De operator van zo'n toestel hoeft slechts de hendel van aanslag tot aanslag te bewegen om steeds het correcte aantal milliliters op te zuigen uit een vat (of trechter) en vervolgens in de fles op pot te doseren: altijd goed! en zonder verspilling!

   

 2. Snel afvullen

  Wanneer de operator zich geen zorgen meer hoeft te maken over het correct afgevulde volume dan is het logisch dat de hele operatie vele malen sneller kan uitgevoerd worden: Geen geknoei meer met trechtertjes of kraantjes en voorzichtig op het eind zodat de fles niet overloopt: de aandrijfhendel kan simpelweg heen en weer bewogen worden en dat gaat met een beetje ervaring in vloeiende bewegingen:

  In een recordtempo vult u alles af en u houdt tijd over om naar nieuwe klanten op zoek te gaan. En u wéét dat u dankzij het afvultoestel ook die nieuwe klanten van nieuwe flesjes met uw product kunt voorzien.

Eigenlijk doet u uzelf en uw bedrijf een groot plezier met een handbediend afvulapparaat: misschien lijkt de investering wel fors maar u spaart op korte tijd zoveel geld uit. Uw imago vaart er wel bij als alle flessen op het schap uniform gevuld zijn!

Categories: Afvullen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments