Acura Fill

Afvullen - Sluiten - Etiketteren
Bemonsteren & Laboratorium

Vragen over verpakken

Veel gestelde vragen over afvullen, afdoppen, etiketteren en verpakken :

Tips en weetjes die nuttig kunnen zijn voor uw afvul / verpakkingsproject en die niet noodzakelijk over Acurafill producten of diensten handelen. De hier gepubliceerd informatie komt vooral uit de praktijkervaring met verpakkingsprojecten van klanten, relaties en collega's in de industrie. Wij verwelkomen ook nuttige input van lezers die hun professionele ervaring met verpakken willen delen met anderen! Af en toe hebben we ook gewoon zin om u een blik te gunnen in onze werkplaats waar de apparaten gemaakt worden.

Gepubliceerde onderwerpen en artikels:

Zelf afvullen of Loonafvullen?

Is het nuttig om in handtoestellen te investeren?

From the workshop : Rollers van Compact labelers

"Innovative Wine bottle labeling": recentie van E. Essman, prominent wijnkenner

Elektrische vs pneumatische doppensluiters

Vergelijking BenchMATE - Compact HC


view:  full / summary

Vergelijking BenchMATE-Compact HC

Posted by aimedemoor on January 4, 2016 at 12:30 PM Comments comments (98)

Er is een gevoelig prijsverschil tussen de BenchMATE en de Compact serie: Beide toestellen zijn ontworpen voor het labelen van cilindrische objecten, maar wat verklaart nu het verschil in prijs?


BenchMATE Compact HC-6             Compact HC-8

1.Frame: Aluminium Kunststof HDPE            Kunststof HDPE

2.Kleur: Zwart geëloxeerd Wit (zwart *)                  Wit (zwart *)

3.Rollers: Blauw rubber Metaal                           Metaal

4.Aandrijving: Direct Indirect                          Indirect

5.Leeg papier: Uitwerpsysteem Opgerold                        Opgerold

6.Labelrol: Zonder cups 76mm cups                    76mm cups

7.Ribbelfles: Instelbaar Optioneel (*)                   Optioneel (*)

8.Tapse fles: Niet mogelijk Optioneel (*)                   Optioneel (*)

9.Kleine fles:          BenchMATE-plus            HC-6 XS                         Optioneel (*)

10.XXL flessen:     BM Wide-Body                Niet mogelijk                   versies: XL / XXL

(*) Mogelijk maar optioneel


Verklaringen:


1. Frame:

De BenchMATE heeft een frame van Gëloxeerd aluminium en RVS beslag terwijl de Compact HC machines opgebouwd worden uit slagvast HDPE plastic. Het beslag van de Compact HC is in aluminium en gecoat staal.


2. Kleur:

BenchMATE wordt alleen in zwart geleverd. Compact HC wordt standaard in Wit HDPE geleverd maar kan optioneel ook in zwart HDPE verkregen worden


3.Rollers:

Hiermee worden de steunrollers bedoeld: deze zijn bij de BenchMATE in soepel (blauw) rubber en deze kunnen ingesneden worden (zie punt 7.) De aandrijfroller is rood geëloxeerd Aluminium en voorzien van rubber O-ringen voor betere tractie. Compact HC toestellen hebben alleen steunrollers zonder directe aandrijving. De rollers van de Compact HC zijn in gecoate staal uitgevoerd en voorzien van 2 kogellagers.


4.Aandrijving:

Bij de BenchMATE wordt de fles of pot DIRECT aangedreven: d.w.z. dat de zwengel direct de fles doet draaien en tegelijk het etiket afwikkelt. Dit geeft totale controle op het labelen en daardoor kunnen ook sommige licht ovale vormen gelabeld worden (een test vooraf wordt altijd aanbevolen!). Compact HC heeft slechts indirecte aandrijving: de zwengel wikkelt alleen het etiket af: de fles draait passief mee.


5.Leeg papier:

De lege papierdrager wordtbij de BenchMATE automatisch uitgeworpen aan de voorkant. Bij Compact HC wordt het papier om de aandrijfas gewikkeld en na het etiketteren moet het papier van deze as afgehaald worden (door afrollen of afsnijden)


6.Labelrol:

Bij de Compact HC moet de stickerrol d.m.v. cups van 76mm vastgezet worden in de machine: deze plastic cups glijden in de kartonkern die in het midden van de etiketrol zit. Voor afwijkende centrale kartonkernen kunnen speciale assen en cups besteld worden (optioneel). De  BenchMATE heeft een klemssysteem waarbij de rol niet op een as moet worden vastgezet: de diameter van de kartonkern is dus van minder belang maar we raden aan om de koker niet te klein te nemen.


7.Ribbelfles:

Met ribbels wordt bedoeld: delen die verder uitsteken dan het vlak waarop de sticker moet gekleefd worden. Dit kunnen ribbels zijn in de fles maar ook deksels kunnen breder zijn dan de diamater van de fles. Bij de BenchMATE kan hiervoor de rubber roller (punt 3.) eenvoudig op maat gesneden worden. Bij Compact HC is dit alleen mogelijk met (stalen) rollers die aan de maat v.d. fles zijn aangepast. Ook de afpelplaat wordt dan ingesneden: dit werkt goed maar een dergelijke aangepaste machine is iets minder universeel inzetbaar wat types en afmetingen van flessen betreft 


8.Tapse fles:

De BenchMATE kan in principe alleen 100% cilindrische flessen aan. Voor Compact HC werden accessoires ontwikkeld om licht conische flessen te labelen (onder voorbehoud van tests)


9.Kleine flesjes:

Voor het labelen van heel kleine cilindertjes of flesjes (vanaf 12mm diameter) is de BenchMATE-plus beschikbaar: deze versie is uitgerust met een bovenste aandrukrol en een extra steunrol (aangedreven). Bij de Compact HC serie is de versie Compact H-6 XS in staat om deze kleine recipiënten te etiketteren.

10.Grote tot zeer grote recipiënten:

BenchMATE is beperkt in de breedte (max etiket breedte = 175 mm): de flessen mogen langer zijn maar dat moet per project bekeken worden. De Compact HC-8 is in versies beschikbaar tot een breedte van 300mm maar ook hier moeten de mogelijkheden individueel bekeken worden


Conclusies:


De BenchMATE is door de bouwwijze en z'n extra's (uitwerpfunctie, makkelijker montage van de rol, insnijdbare rubber roller...) een professioneler apparaat dan de Compact HC serie die iets minder gesofistikeerd is uitgevoerd. Een BenchMATE zal beter geschikt zijn voor zware productie omgevingen en gebruik door verschillende operatoren (waarvan de ene al wat zuiniger is op het materiaal dan de andere). Beide systemen overlappen mekaar gedeeltelijk wat betreft de applicaties maar Indien de benchMATE geschikt is voor uw verpakkingen en uw budget genoeg ruimte heeft voor dit duurdere toestel dan is dit uw beste keuze.


De verdiensten van de Compact HC liggen behalve in z'n aantrekkelijke prijs voor startende ondernemingen ook in de mogelijkheden om aangepast te worden aan uw specifieke fles of etiket. Niet alles is zonder meer mogelijk maar er zijn versies verkrijgbaarvoor: extra grote recipiënten, tapse flessen of potten, potten met uitstekende componenten, lichtgewicht flessen, kleine flesjes enz...


Raadpleeg ons via de contactpagina voor advies alvorens tot aankoop over te gaan.

ACURAFILL


From the workshop

Posted by aimedemoor on July 9, 2014 at 9:35 AM Comments comments (2)

Vele van onze klanten zijn kleine ondernemingen die een uniek product maken (bier, wijn, sauzen, pannenkoekenstroop, cosmetica of technische vloeistoffen...enz) waar ze - met recht - erg trots op zijn: Ze gunnen hun klanten en sympathisanten dan ook graag een blik in hun interne keuken via website of facebook.


Acurafill is er best best trots op dat we voor deze ondernemingen betaalbare tools mogen bouwen voor hun productie- en inpak afdeling. Zoals wellicht bekend bouwen wij de meeste van onze kleinere apparaten in onze kleine werkplaats gevestigd in Tholen. In navolging van de gebruikers van Acurafill apparaatjes willen we de bezoeker van deze website www.acurafill.com ook graag een kijkje "achter de schermen" bieden. 


We willen telkens een aspect van ontwerp of de productie van een apparaat of accessoire in detail toelichten. De keuze wordt gewoon ingeggeven door het moment maar suggesties zijn altijd welkom. Ik beheers het medium "Video" niet zo (wel interesse maar geen tijd om me er in te verdiepen) maar het is wel de bedoeling dat dit er ook komt. Ben benieuwd!


Als eerste blokje: De Rollertjes van de Compact Etiketteerapparaten: 

In verschillende lengtematen verkrijgbaar, afhankelijk van het type Compact en/of ook van de de toepassing. Die dingen worden als ruige metalen buisjes geleverd. Het is een flink karwei om ze voor de montage ook weer mooi glanzend te krijgen. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig een flinke draaibank voor: De Holzstar DB1100 is vooral aangeschaftvoor het draaien en frezen van cilindrische onderdelen maar het is ook een perfect polijstmachine. Als polijstpasta gebruiken we een eigen receptje maar de "formule" staat nog niet helemaal vast want we hebben hier allemaal zo onze eigen mening over polijstenmethoden en producten ;-) 


Welk product we ook gebruiken, het doel is altijd: hoogglans: de onderdelen moeten glanzen als een spiegeltje - de operator van de polijstmachine daarentegen... hum!


Elektrische vs pneumatische doppensluiters

Posted by aimedemoor on May 9, 2014 at 7:50 PM Comments comments (389)


We zien bij vele producties nog steeds pneumatische ( met perslucht aangedreven dus ) doppendraaiers in bedrijf. Wanneer deze mensen advies vragen over een nieuw aan te kopen toestel raden wij meestal een elektrische dopsluiter aan. Waarom? Niet omdat pneumatische toestellen niet goed zouden zijn. Het is onze persoonlijke mening dat elektrische versies in vele gevallen voordelen bieden, maar ook weer niet in àlle projecten.

Tijd voor een objectieve vergelijking van de beide systemen mèt hun specifieke eigenschappen, voordelen en nadelen:

Pneumatische systemen

Voeding: Perslucht:

Zo logisch als wat: pneumatische systemen hebben perslucht nodig. In grotere producties is perslucht meestal wel voorradig maar in kleine ondernemingen is dat niet altijd het geval. De aanschaf van een compressor is een vrij kostbare zaak en er zijn vele mogelijkheden waarover een apart hoofdstuk zou kunnen geschreven worden. Compressoren zijn doorgaans ook relatief lawaaierig dus goede isolatie is nodig. Wanneer perslucht aanwezig is in het bedrijf moet nagegaan worden of een aansluiting ook beschikbaar is op de werkplek waar afgedopt gaat worden. Indien niet moet relatief kostbare Piping voorzien worden dan wel met oprol slangen worden gewerkt. Anderzijds is perslucht dè oplossing voor werk omgevingen waar brand/explosie veilig moet gewerkt worden door de aanwezigheid van solvent ( verf e.d.) of andere brandgevaarlijke stoffen. Elektrische motoren zijn hier uit den boze

Montage / Ophanging:

Wanneer we uitgaan van een opgehangen systeem moet de constructeur rekening houden met componenten en toebehoren met relatief hoger gewicht dan een elektrische doppensluiter. Het ophangframe moet dus zwaarder gebouwd worden en de ophang-balancer uiteraard ook: dit is dus iets duurder en de montage op de werkplek moet zwaardere krachten aankunnen.

Kracht ( torque):

wordt aangegeven in Nm ( Newtonmeter ) of kgf.cm

Hier heeft de pneumatische doppensluiter een voordeel tegenover 220v systemen: wanneer hogere aandraaimomenten vereist zijn van meer dan 4 à 5 Nm

( voor grote jerrycans bijvoorbeeld ) dan zijn de krachtige pneumatische machines in verhouding minder duur dan vergelijkbare elektrische sluiters met evenveel Nm.

Onderhoud:

De perslucht dopsluiters moeten echt wel goed gesmeerd worden: elke dag een druppel olie in een speciaal roostertje of opening spuiten zeggen de handleidingen en neem dat advies maar letterlijk in dit geval: doe je het niet dan loopt het apparaat gegarandeerd vast binnen 1 à 1,5 jaar. Omdat dit zo vaak vergeten wordt leveren wij altijd een olievernevelaar mee. Deze wordt in het perslucht circuit gemonteerd en levert automatisch een oliedruppel op z'n tijd. Uiteraard moet het olie-reservoir met olie gevuld worden en ook blijven maar er moet niet meer elke dag aan gedacht worden. Af en toe het niveau controleren en bijvullen indien nodig

Gebruik & Ergonomie:

Hier heeft naar, onze persoonlijke mening, de pneumatische dopdraaier de grootste nadelen: de huidigepersluchtslangen zijn allemaal nogal dik, zwaar en weinig soepel: ook al wordt de slang goed opgehangen en geleid, toch zorgt dit gebrek aan souplesse er altijd voor dat de dopsluiter enigszins schuin hangt. De operator moet het apparaat eerst vertikaal trekken alvorens de sluitdop op de fles/dop kan gedrukt worden. Niet erg voor enkele doppen maar na enkele tientallen wordt het een extra belasting op de pols. Ook weer door de stugge slang is het naar beneden trekken van het toestel ook zwaarder.

En dan het ergste: het geluid. Zeg maar gerust lawaai dat zo'n ding maakt: in tegenstelling tot de electrische afdopper die slechts een zoemend geluid voortbrengt is het "ratatat" lawaai van een pneumatische variant echt wel storend.

En dan de electrische doppensluiter:

Voeding:

Electrische dopsluiters werken uiteraard op stroom: ze kunnen gewoon op het 220V net aangesloten worden door middel van een transformator. Acurafill levert bij alle modellen een compacte transformator mee die tegelijk ook als controller dienstdoet.

De spanning op het toestel zelf is uiteindelijk slechts max 24V en dus volkomen veilig voor de operator. Bijna overal zijn stopcontacten te vinden en indien nodig is een verlengsnoer snel uitgerold. Geen kostbare compressor of Piping nodig dus !

Montage / Ophanging:

De electrische snoeren zijn vrij soepel en licht: De ophanging van het apparaat, inclusief balancer en bekabeling kan probleemloos geconstrueerd worden in lichtgewicht aluminium profielen: montage is dus snel en makkelijk ( vooral wanneer ook voor een tafelsteun wordt gekozen) en de beweging loopt licht

Kracht ( torque):

Voor de meest courante toepassingen is een doppensluiter met een torque range van zo'n 1,5 tot 4,5 Nm voldoende. Voor kleinere dopjes ( vooral in de farma en medische industrie) zijn ook veel lagere Nm warden tussen 0,1 en 1,5 Nm in gebruik: Electrische dopsluiters hebben ook hier een voordeel omdat ze veel preciezere torque waarden presteren.

Zoals reeds besproken bij de pneumatische toestellen zijn de Electrische versies in de hogere torque waarden veel duurder in aanschaf: boven 5Nm kan alleen gebruik gemaakt worden van borstelloze motoren (brush free) om hogere krachten te ontwikkelen. 

Onderhoud:

Electrische dopdraaiers hebben nauwelijks onderhoud nodig: de apparaten met borstel contacten moeten heel af en toe nieuwe borstels of kooltjes krijgen maar dat is echt niet frequent. Doorgaans worden kooltjes vernieuwd wanneer ze voor 2/3 van hun lengte afgesleten zijn. Borstelloze motoren verlangen geen enkel onderhoud

Gebruik & Ergonomie:

Hier scoort de Electrische dopsluiter punten: de snoeren van de voeding zijn soepeler dan perslucht slangen en de doppensluiter hangt daardoor mooi recht boven het " werkstuk". Maar het belangrijkste ergonomische voordeel is de stille werking van de machine. Electrische dopdraaiers zoemen wanneer ze in werking worden gezet. Zelfs het tikkend geluid dat geproduceerd wordt wanneer de vooraf ingestelde torque werd bereikt is nog steeds acceptabel voor het menselijk oor.

Maar eerlijk is eerlijk: ook de Electrische toestellen oefenen druk uit op het polsgewricht van de uitvoerder wanneer het apparaat aan een kabel opgehangen wordt. Deze stress moet bij langdurig gebruik echt wel ingeperkt worden om RSI of andere klachten te voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende slimme accessoires beschikbaar: de eenvoudigste oplossing bestaat uit een diagonale geleidearm: deze uit Carbon Fibre opgebouwde arm vormt een mechanische verbinding tussen de mast en de dopsluiter: de lichtgewicht link is telescopisch en beweegt dus makkelijk mee met het toestel maar zorgt ervoor de de draaikracht van de sluitkop NOOIT op de pols wordt overgedragen. De meest efficiënte ergonomische oplossing is de parallelle ERGO arm: hierin wordt de bewegings techniek van de klassieke bureaulampen met de bewegende steunarmen nuttig gebruikt om de dopsluiter te laten zweven boven de werkplek. De Electrische doppendraaier is vast gemonteerd in het systeem en de torque krachten worden door de parallelle arm geabsorbeerd. Veilig voor de productie medewerkers dus. Deze armen worden aangeboden in versies met pneumatische ( perslucht ) ondersteuning of in een eenvoudige uitvoering met krachtige veren.

 

Besluit:

Zowel perslucht- als Electrische doppensluiters hebben hun typische eigenschappen, voordelen maar ook nadelen. Naar onze meningen wegen de voordelen van de Electrische versies best wel door en verdienen deze de voorkeur in een typische verpakkings omgeving. Voor wie echter de brute kracht belangrijk is zullen waarschijnlijk de pneumatische uitvoeringen favoriet zijn, ondanks het hogere geluidsniveau. En wie met een explosie-gevaarlijke omgeving rekening moet houden, die heeft weinig keuze: alleen perslucht is toegestaan in dit milieu!


Zelf afvullen of Loonafvullen?

Posted by aimedemoor on August 14, 2013 at 3:10 AM Comments comments (4145)

Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, en wordt, zoals vaak bepaald door de persoonlijke situatie en wensen van de ondernemer. Vaak dringt een beslissing zich op wanneer een product goed loopt of wanneer de ondernemer een nieuw product of concept op de markt gaat brengen.


Loonafvullen:

Het afvulbedrijf beschikt reeds over de apparatuur, knowhow en vaak ook de mensen om uw producten te verpakken. U bespreekt uw wensen en wanneer een akkoord bereikt is dan wordt alles voor u gedaan. U kunt vanaf dat moment al uw tijd, energie en budgetten in de ontwikkeling van uw bedrijf steken om uw producten nog beter te promoten.


Op zich is dit een prima scenario: U hoeft geen kapitaal in apparatuur en (verwarmde) ruimte te steken en de zorgen van verpakken en logistiek worden door een ander (het afvulbedrijf) uit handen genomen: tenslotte hebben zij veel meer ervaring. In het geval van voedingsmiddelen, cosmetische of chemische producten beschikken afvulbedrijven over de nodige vergunningen enz…


Nadelen:

U hoeft niet te investeren maar het afvulbedrijf zal het werk uiteraard doorrekenen. Daarbij zullen ze vaak eisen dat u een minimum aantal laat verpakken. Deze minima zijn bij alle bedrijven verschillend maar hou er rekening mee.

De keuze van verpakking (flessen, potten, doppen, stickers, dozen etc… )  zal nog steeds uw verantwoordelijkheid zijn en de loonafvuller zal meestal esen dat deze materialen door u zelf aangekocht worden. U moet het complete plan klaar hebben wanneer u naar het afvulbedrijf stapt: zie hiervoor de checklist op onze website

Afvulbedrijven kunnen niet op stel en sprong produceren: alles gaat in een planning en daar moet u ook rekening mee houden wanneer u levertermijnen afspreekt met uw klanten.

Bij outsourcing bestaan altijd het risico dat u een stukje van uw know-how prijsgeeft: het bedrijf dat voor u afvult (of één van de werknemers) kan over uw schouder meekijken en vertrouwelijke informatie voor eigen doeleinden gebruiken.

Loonafvullers zijn, net als u, ondernemers:  ze kunnen op een dag een andere koers varen, verhuizen naar het buitenland of -helaas- stoppen met hun activiteiten!  op dat moment moet u in allerijl uitkijken naar alternatieven.


Zelf afvullen:

U heeft alle touwtjes in handen! dat is het voordeel!


Afvullen en verpakken doet u op de voor u meest geschikte momenten en wanneer de markt het vraagt: u kunt uw klanten korte levertermijnen beloven en u speelt soepel in op elke behoefte en opportuniteit.


Nadelen:

Investeringen: logisch: een professionele onderneming moèt gewoon met goede apparatuur werken! Het hoeft allemaal niet overdreven duur te zijn maar wel geschikt voor de toepassing! De amateur middelen zijn al snel niet meer toereikend en doen u te veel tijd en geld verliezen.


Naast apparatuur heeft u uiteraard ook een geschikte ruimte nodig: schoon, goed verlicht en met opslagcapaciteit. Geloof me: volle en lege verpakkingen nemen enorm veel ruimte in! vaak is de ruimte duurder dan de apparaten.


U gaat niet zélf afvullen? Dan moeten medewerkers dat voor u doen: die moeten een salaris krijgen, moeten opgeleid en begeleid worden en zijn ook wel eens ziek of te druk met andere werkzaamheden. Maar hou er ook rekening mee dat mensen  met deugdelijk materiaal willen werken en geen nutteloos werk uitvoeren: en dat brengt ons terug bij de eerste paragraaf.


Wat doen we nu?

Dit zijn slechts enkele overwegingen bij beide scenario's en er is geen absolute "beste koop". Het is gewoon erg belangrijk  om voor de start van een project reeds zoveel mogelijk informatie te verzamelen over beide trajecten. Wanneer de trein eenmaal gaat rijden wordt het vaak te hectisch en komt u in tijdnood: op dat moment moet u gaan improviseren en dat is altijd nadelig.

 

 

Innovative Wine Bottle Labeling

Posted by aimedemoor on August 6, 2013 at 3:25 PM Comments comments (40)

Het mag bekend zijn dat de etiketteer machines van Great Engineering (BenchMATE, BenchMARK en BenchMAX) erg geschikt zijn voor het bestickeren van wijnflessen. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven: lees het artikel van de Amerikaanse wijnkenner en auteur Elliot Essman er maar op na:

My seventh trip to Australia brought me face to face with real innovation:

Peter O’Brien’s labeling systems are appropriate for any bottle that is round. Despite this, the wine labels are the ones that really get my attention. Olive oil bottles come a close second.

I met Peter at his factory during my recent trip to Melbourne, Australia. He calls his company Great Engineering. This is not an idle boast. Great Engineering offers a hand-operated machine, a semi-automatic device, and a fully automatic apparatus. They are all 100% made in Australia and are finding increasing presence in the United States and other countries for wine and more.

We do a demo, of course. Peter runs a bottle through the system, label affixed properly...

klik deze link voor het volledige artikel van Elliot Essman:

http://www.stylegourmet.com/wine/tas00268.htm

investeren in handtoestellen Nuttig of niet?

Posted by aimedemoor on October 27, 2011 at 8:10 AM Comments comments (0)

"Wat is het nut van afvullen met een handbediend toestel? ik moet nog steeds zélf pompen"


Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door mensen die met allerlei primitieve middelen hun product in een flesje proberen te krijgen en daar eigenlijk tegenop zien omdat hun methodes tijdrovend zijn terwijl de aantallen verder stijgen. Iedereen wil natuurlijk het liefst een automatisch systeem (electrisch of pneumatisch) dat het werk helemaal uit handen neemt maar die systemen vergen flinke budgetten. Handbediende afvulapparaten bieden dan een goed alternatief omdat deze in verschillende prijsklassen aangeboden worden.


Bij een handbediend toestel moet de gebruiker inderdaad zèlf nog een pompbeweging uitvoeren. dat klopt! Maar wat deze apparaten véél beter kunnen dan mensen is correct afvullen en snel afvullen:

 1. Precies / correct afvullen

  Het product moet uiteraard steed in in een bepaald volume (milliliters ml of cc) afgevuld worden. Te weinig in de fles of pot en u krijgt ontevreden klanten (of zelfs problemen met inspecties als u bijvoorbeeld alcoholische dranken verkoopt), maar te veel product in de fles kost u geld want de klant betaalt slechts voor het volume wat op de verpakking staat.

  Geen enkele van de "huismiddelen" en vernuftige constructies die we bij startende ondernemers gezien hebben geeft de zekerheid dat alle verpakkingen steeds hetzelfde volume bevatten. Dat komt omdat er te veel af hangt van de persoon die het werk uitvoert: Geen mens is in staat om bij het vullen van grote aantallen verpakkingen z'n concentratie urenlang op hetzelfde peil te houden, vooral niet als er ook nog doppen op de flessen moeten komen, etiketten geplakt, doosjes gevouwen enz.. Altijd gaat er wel wat mis!

  Een goed handbediend afvultoestel daarentegen geeft u de zekerheid dat het volume wat in de fles afgevuld wordt altijd hetzelfde is: De operator van zo'n toestel hoeft slechts de hendel van aanslag tot aanslag te bewegen om steeds het correcte aantal milliliters op te zuigen uit een vat (of trechter) en vervolgens in de fles op pot te doseren: altijd goed! en zonder verspilling!

   

 2. Snel afvullen

  Wanneer de operator zich geen zorgen meer hoeft te maken over het correct afgevulde volume dan is het logisch dat de hele operatie vele malen sneller kan uitgevoerd worden: Geen geknoei meer met trechtertjes of kraantjes en voorzichtig op het eind zodat de fles niet overloopt: de aandrijfhendel kan simpelweg heen en weer bewogen worden en dat gaat met een beetje ervaring in vloeiende bewegingen:

  In een recordtempo vult u alles af en u houdt tijd over om naar nieuwe klanten op zoek te gaan. En u wéét dat u dankzij het afvultoestel ook die nieuwe klanten van nieuwe flesjes met uw product kunt voorzien.

Eigenlijk doet u uzelf en uw bedrijf een groot plezier met een handbediend afvulapparaat: misschien lijkt de investering wel fors maar u spaart op korte tijd zoveel geld uit. Uw imago vaart er wel bij als alle flessen op het schap uniform gevuld zijn!


Rss_feed